SAARLANE Viljar Kesküla – läbi ja lõhki tehnikahuviline

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
LÄBI OBJEKTIIVI: Kui koolipõlves paelus Viljarit liikumatute piltide maagia, siis küpses 
eas on ta rohkem pühendunud liikuva pildi ülesvõtmisele.
LÄBI OBJEKTIIVI: Kui koolipõlves paelus Viljarit liikumatute piltide maagia, siis küpses eas on ta rohkem pühendunud liikuva pildi ülesvõtmisele. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaares Lillekülas pensionipõlve pidav Viljar Kesküla ei pea ennast kuigi silmapaistvaks tegelaseks. Ometi on tegu mehega, kes taasiseseisvumise järel pani käima ühe esimestest kodumajutustest Saaremaal ja kes aastate jooksul on ehitusinsenerina andnud panuse nii eraettevõtluses kui ka avalikus sektoris.

Aastakümneid Kuressaares elanud ja linnas eramugi oma kätega püsti pannud Viljar Kesküla juured on nagu paljudel temaealistel tegelikult maal, Kärla kandis. Tema sünnikodus elab ja toimetab praegu pojapoeg.

Kärla kooli kunagistest koolivendadest meenutab Viljar Andi Saagpakku, pikaaegset Saaremaa lihatööstuse juhti, kellega ta aga saatuse tahtel koos kooli ei lõpetanud. Nimelt tuli viies klass Viljaril kaks korda läbi teha, sest üks õppeaasta läks kaduma terviseprobleemide tõttu, mis viisid ta Sõmera sanatooriumisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles