Astrid Vaba Oleme väsinud tasuta tööle peale maksmast

, MTÜ Tagavere Optimistid juhatuse liige
Copy
Astrid Vaba
Astrid Vaba Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

"Mis toimub Tagavere seltsimajaga? Lühidalt ei midagi uut. Oleme jõudnud sinna, kuhu paljud seltsimajad enne meid. Tuleb vastata lihtsale küsimusele: kas suudame katta oma külamaja püsikulud või lepime müügiga," kirjutab MTÜ Tagavere Optimistid juhatuse liige Astrid Vaba.

Mitte midagi keerulist. Vallal ju raha pole ega tule ja kõik teised majandavad ka ise. Erisusi lubada ei saa! Isemajandamine tähendab aga seda, et tehakse väga palju tasuta tööd ja makstakse oma tegevusele juurdegi. Inimesed aga on väsinud.

Tagavere piirkonna häda on selles, et meil puudub alandlikkus ja me oleme analüüsivõimelised. Lihtne loogika ütleb, et Tagavere piirkonna tulumaksu panus valla eelarvesse on minimaalselt 200 000 eurot aastas. Muidugi on see summa oluliselt suurem, sest on olemas ka sellised asjad nagu maamaks, kaudsete maksude laekumine, tasandusfond, millele ka iga elanik oma panuse annab jne. Juhuslikult toodame ka piima, liha, teravilja, kartulit, mett, marju ja palju muud. Paikneme ka strateegiliselt olulisel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles