Ettevaatust liikluses ⟩ Maanteedel on tuisuvaale, murdunud puid ja libedust

Saarte Hääl
Copy
Tuisk muudab teeolud raskeks.
Tuisk muudab teeolud raskeks. Foto: Elmo Riig

Öösel saabunud tormi tõttu andis Keskkonnaagentuuri ilmaportaal saartele ja Lääne-Eestile teise taseme hoiatuse ehk ilm on ohtlik ja esineb tavatuid ilmastikunähtusi.

Märg lumi ja tuul murravad oksi ning kukuvaid puid ka teedele, seega tasub olla liikluses väga tähelepanelik ning ettevaatlik. Portaali tarktee.ee info põhjal on liiklejaid märkind kukkunud puid 10.24 seisuga Mustjala, Võhma, Meiuste ja Ohertse kandis.

Öö vastu laupäeva tuli Läänemerel tugeva loodetuule tormiga, põhjuseks aktiivne madalrõhkkond, mis liigub üle Soome edelaosa Eesti kohale. Sajab tihedat lund, Lääne-Eestis ka lörtsi. Saartel ja läänerannikul tuiskab, sest lääne- ja loodetuul paisub puhanguti 25, vastu Läänemerd üle 30 m/s. Mandri sisealadel on veel üsna rahulik, lõunakaare tuule kiirus jääb alla 10 m/s, hommikuks pöördub põhjakaarde ning muutub tugevamaks. Õhutemperatuur on  saartel vastu Läänemerd veidi üle 0°C. Päeval eemaldub madalrõhkkond Eesti idapiiri taha ja selle järel sajab meil hooti lund ja tuiskab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles