Väikelaevaehituse kompetentsikeskusest sai meretehnoloogia kompetentsikeskus

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: meretehnoloogia kompetentsikeskus

Meretehnoloogia kompetentsikeskusele lisandub ka uusi eesmärke ja tegevusi, kõige tähtsamaks on laiem fookus meretehnikale ja -tehnoloogiale.

Kuressaare kolledži direktor Merit Kindsigo tõdes: „Ajaga tuleb kaasas käia, areneda ning pakkuda võimalusi, tulenevalt reaalsest vajadusest päris maailmas. Kui ettevõtted ütlevad, et midagi on puudu, tuleb püüda see puudujääk likvideerida, vaadates kaugemasse tulevikku, mitte homsesse.“

TalTechi Kuresaare kolledži kompetentsikeskus jätkab laevaehitusega seotud teadus- ja arendustöö ning avamere tuuleparkide ja vesiviljeluse edendamisega.

Konsortsiumi liikmed Saaremaa vald, Tallinna Tehnikaülikool, mittetulundusühing Eesti Meretööstuse Liit, Kuressaare Ametikool, sihtasutus Saare Arenduskeskus ja mittetulundusühing Kuressaare Campus otsustasid seoses keskuse fookuse arenguga uue osapoolena kaasata Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni.

Uuenes ka keskuse nõukogu. Esimeheks valiti AS Baltic Workboats juhatuse liige Jüri Taal, aseesimeheks Saare Wind Energy juhatuse liige Kuido Kartau. Liikmeteks on Mikk Tuisk (Saaremaa Vallavalitsus), Fjodor Sergejev (TalTech), Kristjan Tabri (Eesti Meretööstuse Liit), Terje Talv (Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon), Neeme Rand (Kuressaare Ametikool), Jaanis Prii (Kuressaare Campus MTÜ), Rainer Paenurk (Saare Arenduskeskus SA), Merit Kindsigo (TalTech Kuressaare kolledž) ning Hannes Lilp (SRC Group).

Keskuse juhatajana jätkab Villu Vatsfeld, uue nime kasutusele võtmisega jäävad samaks töötajate kontaktid ning keskuse juriidiline aadress.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles