JUHTKIRI ⟩ Selge ülereguleerimine (1)

Saarte Hääl
Copy
Tänavakaamera
Tänavakaamera Foto: Kanal2

Andmekaitse inspektsiooni otsus keelata Kuressaare veebikaamerate otsepildi edastamine on pehmelt öeldes kummaline. Kuidas ja kelle õigusi OÜ Teetormaja pakutav avalik kaamerapilt Kuressaarest on riivanud? Ühtki kaebust pole ju keegi esitanud. Pealegi – veebikaamerad vahendavad pilti mitte kellegi eramaalt, vaid avalikust ruumist.

Tänapäeval saab igaüks telefoniga pildistada ja filmida ning sotsiaalmeediasse otseülekannet teha. Nii võivad aga kaadrisse jääda ka teised inimesed ning sõidukid selgelt loetavate numbrimärkidega. Mida teha – kas selline pildistamine-filmimine samuti ära keelata?

Oleks siis veel, et Eesti oma veebikaameratega on ainus erand teiste Euroopa Liidu riikide seas. Kuid vaid paari näpuliigutusega on internetist leitavad Riia ja Helsingi veebikaamerate ülekanded, turismimekade Rooma ja Pariisi omadest rääkimata. Kas Eesti turism on tõesti juba nii õitsval järjel, et parem meie linnu mitte näidata? Mine tea, äkki väljamaa inimesed näevad ja tahavadki siia tulla...

Andmekaitse inspektsiooni otsus on ilmselge ülereguleerimine. Pole ime, et pahane maksumaksja küsis oma kirjas AKI-le: “On Teil igav või?”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles