TULEB HAKKAMA SAADA Kuressaare toidukohad jätkavad tööd

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
Gert Nepper.
Gert Nepper. Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

Seoses joogivee reostusega palus põllumajandus- ja toiduamet oma 8. mai teates Kuressaare toidukäitlejatel joogivee kasutamisest hoiduda.

See tähendab, et lisaks kraanivee joomise keelule ei tohi sellega ka toorainet pesta ega toitu valmistada ilma selle eelneva läbikeetmiseta.

Saarte Hääl uuris mõnelt Kuressaare toidukohalt, kuidas toimetatakse.

G-Sushi.
G-Sushi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui üks Kuressaare sushibaaridest G-Sushi teatas sotsiaalmeedias, et otsustas täna täieliku ohutuse tagamiseks suletud olla, nagu ka mõni teine toidukoht, siis konkurent, äsja uutesse ruumidesse kolinud Ida-sushi pakub süüa tänagi. Seda vastavalt ettekirjutatud reeglitele.

"Kuna meie peamine tooraine on sushiriis, mida keedame, siis selle jaoks oleme ostnud kanistritega vee, lisaks kasutame toorainete pesemiseks, sh porgandid, paprikad, kurgid, nõuetekohaselt läbikeedetud vett ning kätepesuks kasutame samuti kas keedu- või pudelivett," rääkis sushibaari omanik Triin Õunpuu.

Lisaks sellele antakse igale kliendile täna kaasa tasuta pudelivesi. "Ei saaks öelda, et erilist tunglemist on, aga sööjaid ikka käib, saame hakkama!" ütles Õunpuu.

"Waag tegutseb tavapäraselt, toidutegemiseks keedame vett, joogiks pakume ainult pudelist," ütles Kuressaare kesklinnas asuva restobari omanik Gert Nepper.

"Olukord on küllaltki tavapärane, paanikat märgata ei ole, üks välismaalane sai hoopis meilt teada, et selline asi toimub," rääkis Nepper.

Samamoodi vastati ka Chameleonist, Pritsumajast ja Castellost: järgitakse juhiseid ja liigset paanikat ei ole.

Nenditi küll, et kui inimesed päevaprae kõrvale kannuvett võttavad, siis küsitakse vee päritolu kohta või pigem valitakse mahl või pudelivesi.

Muretsemiseks siiski põhjust ei ole ja klientide tervis on ka toidukäitlejaile esmatähtis.

Castello töötaja sõnul keedeti sealset kraanivett eile nõuetekohaselt 10 minutit, jahutati külmikus ning pakutakse toidu kõrvale selliselt.

Pritsumajas pandi kannudesse pudelivett. Ka tooraine- ja kätepesuks kasutavad kokad kas keedetud vett või pudelivett ning lisaks desinfitseerimisvahendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles