Aasta ema Lii Mägi ⟩ Meie pere on mõnus ühtehoidev kamp

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
PEREKOND TUHKANA RANNAMETSAS: (Vasakult) Loreta (3), Kaia (32), Taavi (33) ja Lisete (5) Piipuu, puudub kahene Lisell. Edasi Gevin (33), Kadi (34) ning kaksikud Märten (7) ja Endrik (7) Kalm, puudub 11-kuune Tobias. Nende kõrval Karoli (20), puudub tema kaaslane Jan-Silver Õun (21). Pereema Lii (58), pereisa Aivar (58), siis Kateriin (34), Oliver (33), kaksikud Mirtel (7) ja Mirell (7) Mägi.
PEREKOND TUHKANA RANNAMETSAS: (Vasakult) Loreta (3), Kaia (32), Taavi (33) ja Lisete (5) Piipuu, puudub kahene Lisell. Edasi Gevin (33), Kadi (34) ning kaksikud Märten (7) ja Endrik (7) Kalm, puudub 11-kuune Tobias. Nende kõrval Karoli (20), puudub tema kaaslane Jan-Silver Õun (21). Pereema Lii (58), pereisa Aivar (58), siis Kateriin (34), Oliver (33), kaksikud Mirtel (7) ja Mirell (7) Mägi. Foto: ERAKOGU/ ALAR TRUU

Tihtipeale saavad inimesed puhkusereise preemiaks või auhinnaks. Karja sädeinimesel Lii Mägil läks aga vastupidi – pikalt planeeritud puhkusereisile andis uutmoodi tähenduse ja värvingu talle ootamatult omistatud Saaremaa aasta ema tiitel.

Kolmandat aastat Angla külas Kopli talus elavad Lii ja Aivar Mägi kasvatasid kõik oma neli last üles Karjas kolmetoalises korteris. “Pead-jalad koos, lastel oli kolmekordne nari. Sealt on ilmselt see koosolemine tulnud,” räägib Lii. Ta lisab, et väga suur pluss oli see, et kolm esimest last tulid väikeste vahedega, aasta-poolteist, ja kasvasidki koos.

Seetõttu oli ema süda rahulik, kui nad kusagile välja läksid. “Nad olid koos, seltskonnad olid enam-vähem ühed ja selline turvatunne oli. Hoiavad üksteisel silma peal, kus, mis. Ja kui sündis neljas laps, siis olid juba teised nii palju suured, et hoidsid teda,” meenutab Lii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles