Kuressaare Veevärk esitab reostunud kraanivee tõttu väiksema veearve

Copy
Ain Saaremäel
MAANUS MASING
Ain Saaremäel MAANUS MASING Foto: Saarte Hääl

Seoses Kuresaare kraanivett tabanud reostusega lubas Kuressaare Veevärk esitada linna ja selle lähipiirkonna klientidele maikuu eest tavapärasest väiksema arve.

"Kindlasti võtame arved väiksemaks. Järgmisel nädalal vaatame mahtudele otsa ja seejärel teeme otsuse. Maha võtame kindlasti," kinnitas BNS-ile AS Kuressaare Veevärk juhatuse liige Ain Saaremäel.

Praeguseks on Kuressaare Veevärk torustike puhastusprotsessiga jõudnud faasi, kus Kuressaare veevõrgu pea- ja jaotustorustikud on eelduslikult puhtad. Küll aga võib nakkuslikke baktereid eeldada eeskätt nendel kinnistute ja majade torustikes, mille veevahetust ei ole tehtud või on olnud väga väike.

Selleks, et bakterioloogilisest nakkusest lõplikult vabaneda, tuleb veetorustiku loputus läbi viia ka kinnistute ning hoonete siseselt.

Terviseameti labor tuvastas Kuressaare veevärgist võetud proovides analüüsi tulemusena kolibakteri. Kuressaare haigla erinevate patsientide proovid on näidanud lisaks kolibakterile ka kampülobakteri, rota- noro- ja enteroviirust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles