Tänak proovib Sardiinias lisakiirust välja pigistada, Virves debüteerib

Saarte Hääl
Copy
Robert Virves.
Robert Virves. Foto: @World / Red Bull Content Pool

Autoralli MM-sari jätkub järgmisel nädalal Itaalias Sardiinia saarel. Pärast viit etappi hooajatabelis teist kohta hoidev Ott Tänak ütles ERR-ile, et nõudlikel kruusateedel on eesmärgiks autost veelgi lisakiirust välja pigistada.

"Sardiinia ralli on mitmel viisil eriline, siinsed teed on väga nõudlikud ning madala haarduvusega. Samas on need väga kitsad ja kiired ning lähevad puude ja kaljude vahelt. Olen siin sõitmist alati nautinud," ütles mullune võitja Ott Tänak, kes pälvis 2017. aastal Sardiinias enda karjääri esimese etapivõidu. Sardiinia rallil pääses Tänak ka esimest korda enda karjääris poodiumile, kui pälvis 2013.

"Kogu M-spordi meeskond koos Ford Performance'i meestega USA-st on teinud tööd, et meie esitustes järgmisi samme astuda ja meil tuleb enne Sardiinia rallit tegus testipäev. Uurime kõike, et lisakiirust välja pingutada," lisas eestlane.

Tänak on pärast viit MM-sarja etappi 81 punktiga hooajatabelis teisel real. Esikohal asetsevast Kalle Rovanperäst (Toyota) lahutab teda 17 punkti. "Eesmärk on konkurentidele samm lähemale jõuda. Asjad võtavad veidi aega, aga olen kindel, et samm-sammult liikudes jõuame ühel hetkel sinna!" sõnas Tänak.

WRC2 klassis läheb teele ka Robert Virves, kelle jaoks on see esimene ralli Sardiinia saarel. "Õnneks on meil Portugalist head kogemust, mida saame Sardiinia katsetel kasutada. See on hea võimalus õppimiseks, tuleb keeruline etapp ja peame auto ja rehvidega toime tulema. Aga Rally2 klass ongi õppimise jaoks, see on kõik meile edasiseks kasulik," sõnas Virves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles