Erki Aavik "Kuressaare lahtistest" – otsesõnu

Copy
Erki Aavik
Erki Aavik Foto: Erakogu

"Kui õnnetuste-avariide puhuks pole kirja pandud asjakohast tegutsemisjuhendit, eriti nii tähtsa asja puhul nagu linna veevarustus, siis on kahtlemata tegemist juhtide-otsustajate lohakusega. Joogivee reostumisega kaasnevatele võimalikele traagilistele tagajärgedele mõeldes on tegemist kuritegeliku lohakusega," kirjutab muusika- ja majandusharidusega saarlane Erki Aavik.

Aastaid tagasi, kuid ikkagi juba käesoleval sajandil, juhtus ühes põhjapoolses naaberriigis selline lugu. Ühe suuruluki küttimise piire ja võimalusi kaaludes oli asjatundlik teadlane teinud vea, arvutusvea, ning küttimine oli paar viimast aastat tasakaalust väljas. Vastav riiklik ametkond eraldas küllaltki suure täiendava summa, et luua olukord tulevikus sarnaste vigade vältimiseks. Vastav ülesanne tehti sellele samale eksinud teadlasele.

Arutasime toona seda otsust erinevates seltskondades maamehest ministrini ja leidsime: väga tark! Ja tõdesime, et küllap oleks Eesti ja Saaremaa poliitikud ja ametnikud, ajakirjanikest kõnelemata, asunud võimaliku süüdlase kohesele avalikule hukkamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles