JUHTKIRI Veesaagas on algamas uus peatükk

Saarte Hääl
Copy
Vesi
Vesi Foto: freepik.com

Kuressaarlasi põhjalikult nörritanud veereostuse loo esimene osa ehk saastava bakterikolli kinnipüüdmine ja hävitamine on lõpule jõudmas. Juba paari nädala jagu on linna eri piirkondadest võetud veeproovid olnud ohtlikest pisikutest puhtad ja vett võib kasutada tavapärasel moel.

Tõsi, päris paljusid on häirinud veevõrgu puhastamisprotsessis veele lisatud kloor. Kellele ei meeldi selle kõrvalmaitse, kes kurdab, et kloreeritud vees kümmeldes hakkab suisa nahk kihelema. Kuressaares, kus veele pole erinevalt muudest paikadest Eestis aastakümneid olnud vajadust tilgakestki kloori lisada, on selline reaktsioon täiesti mõistetav. Samas on kloreerimine olnud möödapääsmatu.

Õnneks on asjalood täna sealmaal, et terviseamet lubab vette lisatava kloori hulka vähendada. Küll järk-järgult, sealjuures tähelepanelikult proovide tulemusi jälgides, aga siiski kindla eesmärgiga kloreerimine üldse lõpetada ja hakata linlastele pakkuma taas harjumuspärase maitse ja kvaliteediga vett.

Kui see osa reostusloost on ühele poole saamas, siis järgmine osa ehk põhjuste täpne väljaselgitamine veel käib ja nagu asjaosalised praegu nendivad, ei maksa kiirele tulemusele siiski loota. Kui algselt oli jutt, et ekspertiis valmib läinud nädala lõpuks, siis praeguse info järgi võib see kesta veel mitu nädalat. Ehk siis need, kes kibelevad patuoina järele, kellele näpuga näidata, peavad veel kannatust varuma. Sest ajalugu näitab, et üks ekspertiis ei pruugi sugugi olla vaidluste lõpp, vaid hoopiski lõputute vaidluste algus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles