VIDEO Uus kaheaastaraamat pakub põnevust ja üllatusi

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Olavi Pesti sõnul pakutakse kaheaastaraamatule jätkuvalt kaastöid ja autorid ei pea paljuks teose tarbeks oma aega kulutada.
Olavi Pesti sõnul pakutakse kaheaastaraamatule jätkuvalt kaastöid ja autorid ei pea paljuks teose tarbeks oma aega kulutada. Foto: Kaader videost

Saaremaa muuseumi uus kaheaastaraamat sisaldab taas põnevat ja intrigeerivat lugemist neile, keda köidab Saaremaa ajalugu.

"Ta on taas rõõmustavalt mitmekülgne ja pakub lugusid erinevatest valdkondadest," ütles raamatu toimetaja Olavi Pesti. Järjenumbrilt 16. väljaanne sisaldab kaheksa väga mitmekülgse temaatikaga artiklit, ühed memuaarid ja ühe ajaloolis-etnograafilise reisikirja publikatsiooni. Artiklite autoriteks on kolm oma muuseumi töötajat ning viis professionaalset ajaloolast ja arheoloogi väljastpoolt.

Raamatu kaanel ilutseb Kihelkonna kirik. Põhjuseks Ivar Leimuse lugu "Marcus von Werdeni elu ja surm", mis Pesti sõnul käsitleb ühe Kihelkonnaga seotud üliõpilase kunagisi uhkeid matuseid ja mõjub kohati lausa krimkana. Koostaja tõstis esile ka mullu manalateele siirdunud advokaadi Andres Tamme mälestusi Roomassaare asumist, kuna seal kirjeldatud perioodi kohta on sarnast materjali kaunis vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles