LUGEJA KÜSIB ⟩ Miks ei suletud Kuressaare kesklinna?

Saarte Hääl
Copy
Pühapäevase kontserdi ajal voorisid läbi kesklinna kümned ja kümned sõidukid, mida publikust lahutas vaid mõni samm.
Pühapäevase kontserdi ajal voorisid läbi kesklinna kümned ja kümned sõidukid, mida publikust lahutas vaid mõni samm. Foto: Margus Muld/ERR

"Pühapäeval toimus USA mereväe ansambli Flagship kontsert, aga kesklinna ei suletud. Kontserdi ajal sõitsid kesklinnas autod, lapsed jooksid autode vahel, tekkisid mitmed liiklusohtlikud olukorrad. Elementaarne olnuks sellise ürituse puhuks kesklinn sulgeda. Miks seda ei tehtud?"

Tiiu Tammoja, Kuressaare Kultuurivara juhataja:

Oleme püüdnud kesklinna võimalikult vähe liiklusele sulgeda ja mitte häirida ettevõtjate tööd. Seetõttu ei olnud liiklus pühapäevase kontserdi ajal suletud. Samas näeme, et liiklus tuleks kesklinnas suuremate ürituste toimumise ajal sulgeda. Edaspidi esitame vallavalitsusele vastavad taotlused.

Kristel Peel, Saaremaa vallavalitsuse kultuuri- ja spordiosakonna juhataja:

Kesklinna sulgemine on olnud tundlik teema ettevõtjate ja kultuuri korraldavate asutuste vahel. Oleme püüdnud leida kompromisse, mis mõlemaid osapooli rahuldaks. Pühapäevase kontserdi põhjal leiame, et lugupidav suhtumine esinejatesse ja publikusse nõuab mõnikord siiski seda, et edaspidi sulgeme selliste kontsertide ajaks kesklinna. Püüame seda teha võimalikult lühikeseks ajaks, et meie hotellid ja restoranid-kohvikud sellepärast ei kannataks.

Pühapäeval kostis siiski mitmelt poolt inimeste seast, et pärast kontserti on plaanis ka kohvikusse sööma minna. Seega loodan, et kultuur kesklinnas võimestab meie külaliste elamusi saarel ning toob kohvikutesse hoopis külastajaid juurde. Nii saame pakkuda terviklikku elamust hea toidukultuuri ja kvaliteetse muusikaelamuse näol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles