JUHTKIRI ⟩ Lootusrikas restart

Copy
Saaremaa lihatööstuse vorstide pakkeliin.
Saaremaa lihatööstuse vorstide pakkeliin. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Koondamine on ebameeldiv kõigile asjaosalistele, aga teatud olukordades vältimatu samm, et ettevõte päästa kõige halvemast ehk pankrotist.

Saaremaa Lihatööstuse saneerijad selle sammu astusid ja lähikuudel peab uue elatusallika leidma ligi seitsekümmend inimest. Saaremaa mastaabis on ühekordselt tegu küll suure numbriga, suures pildis õnneks asi nii dramaatiline ei ole.

Töötukassa andmeil on tööhõive trend praegu pigem positiivne ja töötus maakonnas väheneb. Näiteks aprillis asus töötukassa kaudu tööle 160 inimest, mais 154 inimest ja juuni esimeste päevadega on vormistatud tööle juba 19 inimest.

Kui statistiliselt vaadata, siis täna on töötus Saare maakonnas 6% ehk samal tasemel kui aasta tagasi.

Positiivne trend on ka pakutavate töökohtade osas ja töötukassa vahendusel on praegu Saare maakonnas võimalik valida 113 töökoha vahel.

Viimaste aastate keerulistest aegadest ei ole paraku mitte kõik ettevõtted kahjudeta läbi tulnud. Koroonakriis pitsitas majandust ühtmoodi, sellele järgnenud energiahindade meeletu hüpe mõnevõrra teistmoodi. Aga kõige halvem on olnud see, et üks raskus ajas teist taga, paljud ettevõtted polegi stressiseisundist päriselt välja saanud ja vajaksid tegelikult samasugust restarti nagu need, kes päris kitsikusse jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles