Vastukaja Tähelepanekuid veekriisi kohta – Kuressaare haigla seisukohast

, Kuressaare Haigla juhatuse liige
Copy
Märt Kõlli
Märt Kõlli Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Ajakirjanduses on Kuressaare veekriisi teemal avaldatud arvamusi, millega Kuressaare haigla kuidagi nõustuda ei saa," kirjutab haigla juhatuse liige Märt Kõlli vastukajaks Erki Aaviku arvamusloole "Kuressaare lahtistest" – otsesõnu" 29. mai Saarte Hääles ja 12. juunil ilmunud uudisele "Linna veereostuse ekspertiis venib".

Ajakirjanduses on avaldatud imestust, miks teavitas veereostusest tingitud massilisest haigestumisest haigla erakorralise meditsiini ja kiirabiosakonna juhataja dr Mihkel Laidna. Justkui oleks ta asjasse mittepuutuv, kolmas isik, kes mõne autori väitel ei oleks tohtinud infot jagada.

Selgitan natuke haigla toimimist – haigla on patsientide teenindamiseks avatud iga päev 24 tundi. Lihtsustatult jaguneb töörütm tavapäraseks tööajaks ja valveajaks. See tähendab, et valvetööga mitteseotud personal täidab tavapäraselt tööülesandeid tööpäevadel kell 8–16, kahel kolmandikul tööajast on haiglas tegev valvepersonal. Valveperioodil on EMO valvearstil operatiivsed juhtimisülesanded, millega kaasnevad ka laialdased kohustused ja õigused, kuni järgmiste tasandite juhtimisülesannete eest vastutavad töötajad tavapärase tööaja väliselt haiglasse jõuavad. Seega on kohatu väide, nagu ei peaks patsientide poole pöörduma valvearst, vaid vallavalitsus või vähemalt haigla juhtkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles