LIINA VAIMA Kuidas on hinnatõusud mõjutanud väikeettevõtjaid?

Copy
Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledži ettevõtluse ja elamusmajanduse eriala vilistlane Liina Vaima.
Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledži ettevõtluse ja elamusmajanduse eriala vilistlane Liina Vaima. Foto: Erakogu

“Alates 2021. aasta lõpust on nii energia kui ka enamiku toodete sisendhinnad märgatavalt tõusnud ja pole vist ühtki valdkonda, mida see ei oleks puudutanud. Väiketootjad kui majanduse alustalad peavad vaid kohanema ning leidma erinevaid lahendusi keeruline aeg üle elada,” kirjutab Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledži ettevõtluse ja elamusmajanduse eriala vilistlane Liina Vaima.

Paljud Eesti ettevõtted on sattunud majanduslikult raskesse olukorda, teateid sulgemistest kajastab meedia pea iga päev. Mullu pidi sulgemisotsuse tegema ka 80aastase ajalooga perefirma Saare Leib OÜ, kuna hindade tõusuga ei jõutud enam sammu pidada.

Oma lõputöös uurisingi hinnatõusude mõju Saaremaa väiketootjatele. Mu peamine eesmärk oli välja selgitada sisendhindade tõusu mõju ehk kas ja kui palju on ettevõtjate endi hinnangul olukord muutunud ning milliseid muudatusi on seetõttu ettevõtetes tulnud läbi viia. Keskendusin oma uurimistöös põhiliselt eelmisele, 2022. aastale, kuna sel perioodil oli Eestis kõige kõrgem inflatsioon ja suurim majanduslangus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles