Kavandatav automaks teeb murelikuks ka autorentijad

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
OSA SUUREST PILDIST: Asko Berens (vasakul) annab oma seiklussõidukite rentimisega tööd ka maapiirkonna autoremonditöökojale ja majutajatele. Fotol Kuressaare kõrgeima mäe tipul koos Fred Veldermanniga.
OSA SUUREST PILDIST: Asko Berens (vasakul) annab oma seiklussõidukite rentimisega tööd ka maapiirkonna autoremonditöökojale ja majutajatele. Fotol Kuressaare kõrgeima mäe tipul koos Fred Veldermanniga. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Firma Saare Safari omanik Asko Berens leiab, et praegusel kujul tundub plaanitav automaks ebaõiglane ja sellel peaks olema mõistlik üleminekuperiood.

Valjala kandis tegutsev Berens märkis, et Saare Safari kaheksa seiklussõitudeks mõeldud Jeepi suure osa ajast tegelikult seisavad. Talveperioodil on ka sõidukite registreering peatatud, et ei peaks niisama maksma liikluskindlustust. Automaksust see aga ei päästa.

"Me oleme omal ajal teinud suure investeeringu ja nüüd paneb riik ühe maksuga meid olukorda, kus tuleb otsustada, kas üks maaettevõtlus üldse seisma panna," nentis Berens.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles