ÜLESKUTSE Saare Hoidis 2023 on taas tulekul

Copy
Foto: Erakogu

Saaremaa toidufestivali raames Kuressaare kultuurikeskuses toimuva sügislaada juurde kuulub ka konkurss Saare Hoidis 2023, mis saab teoks reedel, 8. septembril kell 12–15. Hoidiste konkursi võitjad kuulutatakse välja kell 16 kultuurikeskuse saalis.

Osa võtma on oodatud nii algajad hoidistajad kui ka kogemustega kokkajad Saaremaalt, Muhust ja Ruhnust. Samuti saavad konkursist osa võtta hoidistajad üle Eesti. See on sinu päev andmaks oma panust meie toidukultuuri. Tulla võib nii kogukonna kui ka oma koduköögi esindajana.

Hoidiseid hindav žürii on 7-liikmeline, esimees on Õile Aavik. Hinnatakse eraldi soolaseid ja magusaid hoidiseid. Žürii valib välja parima uudishoidise ja pärimushoidise. Tänavusel konkursil valitakse ka parim uluki-eri. Saaremaa toidufestivali tiim valib aga välja oma lemmiku. Saare hoidise 2023 nii magusa kui ka soolase kategoorias valib sügislaata külastav rahvas.

Hoidiste konkursil hinnatakse nii hoidiste maitset kui ka välimust.

Hoidised palume tuua 7. septembriks Kuressaare kultuurikeskuse fuajee infoletti. Igast hoidisest palume tuua kaks purki, millel peal hoidise nimetus, kategooria (soolane/magus), ning kaasa palume panna ümbriku, kus on kirjas hoidise nimi, autori nimi, koostisosade loetelu, meiliaadress ja telefoninumber.

Hoidiste konkursi raames toimub ka fotokonkurss Sahver 2023. Kutsume üles pildistama oma koduseid sahvreid, panipaiku, keldreid. Fotod saatke aadressil: saarekodukant@gmail.com 7. septembriks.

Ootame konkursil osalema kõiki hoidistajaid, et esile tõsta parimad maitsed ja tublimad hoidistajad!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles