Liiklussegadik Kuressaare südames “Kas siin tõesti ei tohi parkida?!”

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
RAINER ANTSAAR: “Inimene võib-olla tahab olla korralik ja järgida liiklusseadust, aga kui ta ei saa kehva märgistuse tõttu parkimiskorraldusest aru, võib ta eneselegi teadmata valesti parkida.”
RAINER ANTSAAR: “Inimene võib-olla tahab olla korralik ja järgida liiklusseadust, aga kui ta ei saa kehva märgistuse tõttu parkimiskorraldusest aru, võib ta eneselegi teadmata valesti parkida.” Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Valesti parkimine Kuressaare kesklinnas ei ole enamasti nahaalsus või rumalus, vaid liikluskorralduslik pang.

Parkimine on segane olnud kesklinna ümberehituse valmimisest saadik. Aasta tagasi kirjutasime Lasteaia ja Lossi tänava ristmiku parkimist ja peatumist keelava märgi mitmetimõistmisest. Enamasti arvavad autojuhid, et märk keelab peatumise ja parkimise Lossi tänava paremas teeservas, olles üllatunud, et nii see tegelikult ei ole.

Toona andis Saaremaa politseijuht Rainer Antsaar selged juhised, mis võiksid märgi selgemini mõistetavaks teha. Saaremaa abivallavanem Liis Lepik sõnas siis, et vallavalitsus võtab asja arutusele ja suurema tähelepanu alla. Liikluskorraldust lubati arutada ka politseiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles