MUHU UUDISSED Teene kadagas sii suare pial oo naene

Copy
Irena Tarvis.
Irena Tarvis. Foto: Erakogu

Muhu naesed oo sitked. Neh, miks muedu öetse, et teene kadagas sii suare pial oo Muhu naene. Pirekest aega täma vagusi olla ep oska. Sedaviisi, et käed sore kaudu külgi maha juosvad. Muhu naene oo kohe ilma luodud sõuke, et kui taris, siis tieb nelja asja kua ühekorraga.

Ja igakordas põlegid nii tähtis, et sõuke naene oo just Muhu verd sündind. Kui ta ikka oo siia suare piale sattun ja omale nõukse mõtte pähe võtn, et sii tema elada tahab, just niikaua kut Issand päivi annab, siis just sõukseks kadagaks ta sii lähäb. Aga nõuke elu tieb vielgid sitkemaks. Ei sie naene sii soiu, ei tema vingu, paljast rügab ietsi. Ja nõnna muudkut korjab neid päivi juure.

Neh, Lossi Lillil sai ilja aa iest 101 vuasta jägu päivi kokku. Ja selletaudi mudud Hellamoa keskomingupidajad pidasid pidu koa. Isegid vallavanama kutsusid omaga kampa. Ja Lilli… vihtus vallavanamaga valtseerida nõnna, et es tie ete teist nägugid. Justkut oleks vallavanamaga tantsimine taa igapäine tüö olavad.

Aga mis muud uudist oo kua? Neh, seda et ühe üöse Pallasmoal keskele tied kivisaid kerkis ja tie ise teese kohja piale kolis, seda mudud tiadvad juba kõik. Ja et oome lapsed kuoli lähtvad, sie põle koa mingid uudis änam. Nie lähtvad sõnna ju just iga vuasta 1. septembril. Et juu siis katsub selle nädali lõpuga ennassid sügisese juoni piale aada. Ja siis tuleva nädali lõpuga lähäb juba laatade pidamise rall lahti.

Otsa tieb üles mudud jälle Külasema külaselts. Neh, siis laupa, ühessandal septembril kellu kümnest. Ja ikka oma küla latsi pial. Laada maksu nendel põle, aga Silla Mall tahaks ikka ette tiada, et kis ja kui paljud sõnna müima lähtvad.

Sellepärast piaks taale elistama 55 37 225. Ja juba oo tiada, et müiasse just kõiki asju: liha, kala, mett, taimi, näputüöd, keraamikad ja kõike ead-paramad, mis piendra pial kasub. Ja kellu ühestteistmest oo pissike ieskava kua. Ja mudud oo kohvik ja õnneluos ja õppemise tubasid oo koa ja.

Neh, ja kui juba midad Külasemas toimub, siis põle piasu üllatustest. Nie köivad sialtküla rahva sündmustega kokku just nõnnasammati kut kenad ilmad. Selle viimase kohta oo mudud juba masu välja uuritud koa, et Taevatuaet olla ju masu Külasema juurikatega mies.

Vat sõuksed luod ja laulud. Neh, olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles