NEEME KORV Üks läbi ja lõhki ebameeldiv lugu

Neeme Korv
, Äripäeva ajakirjanik
Copy
NEEME KORV
NEEME KORV Foto: Erakogu

Abikaasa Venemaa äriga seotud skandaal on kahtlemata erakordselt ebameeldiv lugu. Seda kõigepealt peaminister Kaja Kallasele isiklikult – nii inimlikult kui ka poliitiliselt. Kuigi opositsioon kujutab juba värvikamates fantaasiates Eesti peaministrit Kremlis koos Putiniga kaaviari pugimas, pole peaministrit kritiseerides mingit tarvidust äärmustesse laskuda.

Probleemi olemust saab täpselt kirjeldada seejuures liialdamata. Tuntud ja tunnustatud Eesti ettevõtlusjuht, Ragn-Sellsi juhatuse esimees Kai Realo kirjutas Äripäevas: "Väärtuspõhiseid probleeme ei saa ignoreerida ega naeruvääristada, sest väärtustel põhineb usaldus. Ning usaldus on iga juhi, ka valitsusjuhi, olulisim kapital."

Sa rõhutad, et ärme suhtle Venemaaga, samal ajal kui su kõige lähedasemal inimesel on idasuunal ärisuhe. Rambivalgus süttib ja su poliitiline karjäär saab plekki jätva jälje. Teine minu jaoks kummaline asjaolu selles loos on, et ettevõtja Arvo Hallik ei mõistnud, millise löögi alla ta oma tipppoliitikust abikaasa seab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles