JUHTKIRI Head uut kooliaastat!

Saarte Hääl
Copy
Foto: Karl Jakob Toplaan/Saarte Hääl

Ja nii see jälle algas, uus kooliaasta. Kellele õpilase, kellele õpetaja, kellele lapsevanema rollis.

Alanud kooliaasta on ikka varasematest pisut teistmoodi. Senine Kahtla lasteaed-põhikool jätkab vaid neljaklassilisena ning sai nimeks Laimjala kool. Mustjala lasteaed-põhikool kannab nüüd nime Mustjala kool ja on kuueklassiline. Tornimäe põhikooli nimi muudeti aga kohaliku kogukonna ettepanekul Pöide kooliks.

Kõigil kolmel koolil on uus juht ja küllap ka uus hingamine ning suur kogukonna tugi. Sest mis on veel tähtsam kui see, et kohalik kogukond oskaks oma kooli hoida ja väärtustada, oma kooli eest seista.

Kui Kuressaare Hariduse kooli pere pääses pärast kaks aastat väldanud remonti viimaks oma majja tagasi, siis nüüd kolis Upale asenduspinnale Kuressaare Vanalinna kool. Loodetavasti piirdub KVK hoone uueksloomine ainult aastaga.

Muhu põhikool sai aga koguni kaheksa uut õpilast Virtsust. Kuna Lääneranna vallavolikogu otsustas Virtsu kooli sulgeda, seisid sealsete koolilaste pered valiku ees – kas panna lapsed kooli Lihulasse või tuua Muhusse. Ju siis tundus Muhu põhikool ja igapäevane edasi-tagasi praamisõit sobivam variant kui saata laps mõneteistkümne kilomeetri kaugusele Lihula gümnaasiumi. Valikute küsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles