Bakterid reostasid linna veevõtukoha

Copy
MIKS KLOREERIDA? Kui suvel Kuressaarde pandud veemahutites oli puhas veehaarde vesi, siis esmaspäeval laiali veetud vesi oli juba kloreeritud. Sestap küsisid ka mitmed linlased esmaspäeval, miks seda peaks puhastama. Nüüd on selgus käes – juba Tõlli puurkaevudest tuli maapinnale bakteritega vesi.
MIKS KLOREERIDA? Kui suvel Kuressaarde pandud veemahutites oli puhas veehaarde vesi, siis esmaspäeval laiali veetud vesi oli juba kloreeritud. Sestap küsisid ka mitmed linlased esmaspäeval, miks seda peaks puhastama. Nüüd on selgus käes – juba Tõlli puurkaevudest tuli maapinnale bakteritega vesi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Bakterid sattusid Tõlli veehaardesse, kust pärineb Kuressaare trassivesi, kas ülevalt pinnasest sisse imbudes või altpoolt ja kaugemalt mööda paekivikihti.

“Augusti lõpul tuli kahe päevaga maha kaks kuunormi vett ehk nii või naa lükkas protsessi käima valingvihmade hulk,” selgitas Kuressaare Veevärgi juhatuse liige Aivar Sõrm.

Ta lisas, et nüüd on saastumise algallikas käes ja Veevärk suudab olukorda kontrollida, kuid halb uudis on see, et mingit paralleeli ei suudeta luua kevadise saastega. Sõrm lisas, et kuigi öeldakse, et pomm ühte kohta kaks korda ei kuku, siis antud juhul siiski on nii juhtunud. “Ainult et pommid on olnud erinevad,” tähendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles