Pirnistruudel ja ploomikook Lugu sellest, kuidas Vanalinna kohviku vitriin täiendust sai

Copy
SUPS AHJU! Kogenud pagar-kondiiter Krista Heinmetsa jaoks on ploomikoogi tegu lihtne kui lapsemäng.
SUPS AHJU! Kogenud pagar-kondiiter Krista Heinmetsa jaoks on ploomikoogi tegu lihtne kui lapsemäng. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui õunakookidest, -struudlitest, -pirukatest ja tartlettidest isu täis, kuid miskit head siiski küpsetada tahaks, võtame ette pirnid ja ploomid. Vanalinna kohviku pagar-kondiiter Krista Heinmets õpetab, mida maitsvat neist teha võiks.

Krista tööpäev Vanalinna kohvikus algab hommikul kell viis ja lõpeb ka õhtul kell viis. Seda seetõttu, et poolteist aastat tagasi omandas ta Kuressaare ametikoolis lisaks varasematele kondiitripaberitele ja -kogemustele ka pagarioskused. “Hommikul alustan pagaripoolel, teen saiakesed valmis, päeva lõpetan tortides,” räägib Krista. Krista tehtud tordid on Vanalinna kohvikus letil olnud juba üheksa head aastat. “Enne seda töötasin viis aastat veel Tallinnas kondiitrina – kogemust nagu on,” naerab ta.

Kas olles niipalju aastaid küpsetanud, viitsib Krista ka kodus mõnikord saia küpsetada või tordi valmis laduda? “Algusaastatel oli tahtmine suurem, pagariõppe lõpetamise järel tegin kodus isegi leiba ja saia, aga enam ei viitsi,” tunnistab Krista. Samas tööl seda teha talle meeldib ning tuttavate ja sõprade palvel tuleb aeg-ajalt ikka ka kodus kondiitritöö käsile võtta. “Sellest ma ei pääse,” muigab Krista.

Tagasi üles