ELO LEMBER Enne Nuustakut käi ära Pariisis

Copy
Elo Lember
Elo Lember Foto: Erakogu

"Suvi saab läbi, kas akud on täis? Loodan südamest, et kõik on pisutki reisida saanud ja talveks emotsioone kogunud. Üks päev reisil võrdub kolme halli argipäevaga, seega saavad reisijad pikema elu," kirjutab Orissaare perearst Elo Lember.

Enne, kui lähed Pariisi, käi ära Nuustakul (Otepääl) ja enne, kui võtad ette Nuustaku-reisi, käi ära Muhu kohvikus Pariis (millised croissandid-sarvesaiad!).

On üsna tavaline, et me ei tea oma lähiümbrusest suurt midagi. Ei tea lugusid, sest jutustajat-giidi pole käepärast. Mu Haapsalu sugulane pani kanalisatsiooni paigaldamise käigus tema aia taha lükatud müraka kivi juurde sildi: Leigeri lingukivi. Mõtles juurde loo: Hiiu vägilane Leiger katsetanud uue linguga kivi lennutamist Saaremaale, aga lingu purunemise tõttu maandunud kivi Haapsallu, kust see nüüd aastatuhandeid hiljem välja tuli. Ja külastajaid-pildistajaid jagub. Nii on ka tegelike vaatamisväärsustega, mis saavad endale loo. Nagu telefonimängus, igaüks lisab midagi värvikat. Võtame või Euroopa aasta puu 2015, Orissaare staadionitamme. Lõuapoolikud ristisid selle järgi Väina tammi Orissaare tammiks, sest silt ju näitas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles