TERVISEAMET Kuressaare kraanivesi on ohutu

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Joogivesi.
Joogivesi. Foto: www.freepik.com

Kuressaare ühisveevärgi trassidest võetud veeproovid on viimastel päevadel olnud puhtad ja Terviseamet lubab inimestel pärast torude voolutamist taas kraanivett tarvitada. Kuressaare Veevärk jätkab vee kloreerimist ja jätkub veeproovide võtmine nii puurkaevudest kui ka trassidest.

Lääne regionaalosakonna juhataja Kadri Juhkam ütles, et Terviseameti hinnangul on Kuressaare joogivesi tarbimiseks ohutu, kuna kolm järjestikust veeproovi kõigist veevärgi trassidest on olnud puhtad.

„Küll aga paneme inimestele südamele, et oma kinnistu torustik tuleb tingimata enne vee tarbimist läbi voolutada, sest muidu saastet torustikest välja ei saa,“ lisas Juhkam.

Kuressaare Veevärk palub samuti kõigil tarbijatel, kes seda pole veel teinud, Kuressaares maja- ja kinnistusisesed torustikud võimalikult ruttu korralikult läbi loputada, et kodudesse ja asutustesse jõuaks ohutu kloreeritud vesi. Septembrikuu eest vee-ettevõte Kuressaare klientidele vee- ja kanalisatsiooniteenuse arvet ei esita.

Keskkonnaamet koostöös Eesti Keskkonnauuringute Keskusega jätkab põhjaveeseiret. 7. septembril Tõlli-Ansi veehaardest võetud proovide vastused selguvad järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles