Kristi Sillart Vaimne tervis – meie ellusuhtumise ja hakkamasaamise võti

Copy
Kristi Sillart
Kristi Sillart Foto: Erakogu

“Tänapäeva kiiresti muutuvas ühiskonnas on oluline muutustega sammu pidada rohkem kui kunagi varem. Kuid kas ka noored jõuavad muutustele järele, ennast seejuures kahjustamata?” kirjutab Kristi Sillart, 10. oktoobril Kuressaares Thule kojas toimuva Saaremaa noorte vaimse tervise konverentsi üks korraldajaist.

Viimased aastad on toonud meie ellu pöördelisi sündmusi, mis on raputanud ühiskonnas arusaamu turvalisest maailmast. COVID-19 pandeemia, sõjad ja muud kriisid on näidanud, et meie igapäevane heaolu võib olla palju hapram, kui oleme seda kunagi enne osanud arvata. Need sündmused koos infoühiskonna väljakutsetega on mõjutanud nii täiskasvanuid kui ka lapsi, tekitades meis kõigis segadust ja ka murelikkust. Kuidas siis nendes keerulistes oludes leida tee iseendani ja jääda iseendaks?

Kuigi oleme harjunud, et elu pakub meile erinevaid väljakutseid, millega suudame aja jooksul toime tulla, võib siiski juhtuda, et mõned mured kasvavad aina suuremaks, kuni muutuvad näiliselt lahendamatuteks. Sel hetkel saab alguse keeruline teekond, kus edasiminek näib olevat äärmiselt raske. Probleemide eiramine võib negatiivselt mõjutada meie vaimset tervist, mis ei pruugi alati olla väliselt avalduv ega esmapilgul märgatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles