JUHTKIRI Kindel tahe viib sihile

Saarte Hääl
Copy
AASTA ÕPPIJA: Praegu õpib Mihkel Kembre Tallinna tehnikaülikoolis merendust.
AASTA ÕPPIJA: Praegu õpib Mihkel Kembre Tallinna tehnikaülikoolis merendust. Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Tänavu nii Saare maakonna kui ka kogu Eesti aasta õppija Mihkel Kembre lugu näitab, et hea tahtmise korral pole miski võimatu. Nimelt omandas saarlane töö ja pere kõrvalt vaid nelja aastaga nii kesk- kui ka kõrghariduse.

Isegi siis, kui õppimine on inimese ainus töö, pole see just lihtne. Koormus on suur juba põhikoolis, gümnaasiumist ja ülikoolist rääkimata. See on põhjus, miks paljud noored gümnaasiumi pooleli jätavad või otsustavad sinna üldse mitte minna. Hiljem aga, kui pere loodud ja selle ülalpidamiseks tuleb tööl käia, on katkenud haridusteed jätkata väga raske. Ometi leidub neid, kes seda tahavad ja suudavad. Ja on ka kohti, kus seda teha saab. Saaremaal Kuressaare täiskasvanute gümnaasium. Selle kooli õpetajaid ja paindlikkust on kiitnud paljud vilistlased. Üsna suur osa neist ei soovi keskharidusega piirduda, vaid astuvad ülikooli – et ka kõrgharidus saada.

Ilmselt ei tuleks katkenud hariduse jätkamisest suurt midagi välja, kui meil poleks tööandjaid, kes õppimist soosivad. Hea näide sellest on Kuressaares tegutsev elektroonikaettevõte Ouman Estonia OÜ, mis tänavu pälvis üle-eestilisel konkursil aasta õppijasõbraliku tööandja tiitli.

Palju õnne tunnustuse puhul!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles