MAJANDUS Elektroonikatööstus säilitab töökohad ka rasketel aegadel

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Tepcomp OÜ Kuressaare tehase juht Hendrik Reek  räägib, et ettevõte on suutnud sel aastal säilitada kõik siinsed töökohad.
Tepcomp OÜ Kuressaare tehase juht Hendrik Reek räägib, et ettevõte on suutnud sel aastal säilitada kõik siinsed töökohad. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaares tegutsevad kolm elektroonikaettevõtet annavad vaatamata keerulistele aegadele jätkuvalt tööd enam kui kolmesajale saarlasele.

126 töötajaga Incap ja 70 töötajaga Tepcomp OÜ pole seni inimesi värava taha saatnud, 170 töötajaga Ouman vähendas töötajate arvu neljakümne võrra.

Incap Electronics Estonia tegevjuht Margus Jakobson räägib, et Incap hoiab piltlikult öeldes mune mitmes korvis, mis tähendab tootmist erinevate valdkondade ettevõtetele ja erinevatesse riikidesse. “Raske on öelda, mida tulevik tegelikult toob, kuid vaatame sinnapoole tänase seisu pealt positiivselt. Praegu läheb täitsa okeilt,” sõnab ettevõtte juht. Jätkuvalt näeb Incap võimalust kasvamiseks, ent väga kehvade globaalsete arengute puhul ei ole mõistagi selge, mis päriselt saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles