"Ole oma noorpõlve unistustele truu!"*

Rita Ilves
, endine kirjandusõpetaja ja Saaremaa miniteatripäevade vedaja
Copy
TEATER TEATRIS: Luisa Lõhmus Ester Purjena, kes mängib "Tagatipu Tiisenhoosenis" Tildet ning Markus Habakukk Jaan Tappelina, kes astub üles külajoodik Mihkli rollis.
TEATER TEATRIS: Luisa Lõhmus Ester Purjena, kes mängib "Tagatipu Tiisenhoosenis" Tildet ning Markus Habakukk Jaan Tappelina, kes astub üles külajoodik Mihkli rollis. Foto: Mari-Liis Nellis

""On asju, mis purunevad kohe kildudeks, kui neis urgitsema hakata." See Kuressaare teatri lavastuses "Unistus" kõlanud mõte kummitab kuklas ja teeb kirjutamise keeruliseks. Olgu järgnev lihtsalt ühe tänuliku vaataja uitmõtted," kirjutab endine kirjandusõpetaja ja Saaremaa miniteatripäevade vedaja Rita Ilves.

26. oktoobril jõudis Kuressaare teatris lavale “Unistus”, mille Ester Purje mälestustele tuginedes kirjutas ja lavastas Tiit Palu. Kunstnik Silver Vahtre, muusikaline kujundaja Peeter Konovalov, lavastusdramaturg Pille-Riin Purje. Mängivad Luisa Lõhmus, Andres Raag, Merilin Kirbits, Allan Noormets, Markus Habakukk.

Kui enne esietendust Piret Raugaga lavastuse ajaloolisest taustast rääkisime (aeg enne seda, kui Kuressaare teater 1951. aastal "reorganiseeriti" Rakvere vene draamateatriks), sõnas ta: "Miks anti Endlale või Ugalale suurem eluõigus? Meil jäi 50 aastat vahele."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles