TOIT Aili pontšikud länni ei vaju ja õli sisse ei tõmba – milles on konks?

Copy
“TUHKSUHKRUT POLE KUNAGI LIIAST”:  Kui pontšiku taignasse Aili palju suhkrut ei pane, siis tuhksuhkruga ta ei koonerda.
“TUHKSUHKRUT POLE KUNAGI LIIAST”: Kui pontšiku taignasse Aili palju suhkrut ei pane, siis tuhksuhkruga ta ei koonerda. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kes Saklas käinud, teab, et sealsest seltsimajast ja laatadelt saab tihtipeale nii maitsvaid pirukaid ja pontšikuid kui ka muud head-paremat. Aga kuidas teha kohupiimapontšikuid, neid vanu häid – väljast krõbedaid, seest pehmeid ja õhulisi?

Seda teab kõige paremini Aili Rand, kelle pontšikud laadaletilt tihtipeale esimestena kaovad.

Sõidame pontšikuid tegema Saklasse, sest Aili jaoks on väga oluline, et ta saab pontšikuid valmistada just oma köögis – oma pliidil. Vaatamata ligi 50-aastasele kogemusele kardab ta endiselt, et mujal läheb äkki midagi valesti. “Pole nüüd kuu aega teind, tea kuidas läheb,” ütleb Aili, kellel on kõik vajalik juba lauale valmis pandud.

Tagasi üles