Vallavalitsus soovib muuta eri- ja perearstitoetuse maksmise korda

Saarte Hääl
Copy
Arst. Foto on illustreeriv.
Arst. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Vallavalitsus esitab vallavolikogule Saaremaa valla eriarsti, perearsti ja hambaravi eriarsti toetuse maksmise korra, et muuta uuest aastast toetuse maksmine senisest paindlikumaks ning võtta arvesse ka spetsialisti eriala. Koostatud eelnõu kohaselt saab edaspidi esitatud taotlusi hinnata ja vajadusel jagada toetuse mitme taotleja vahel.

Uue korraga soovitakse asendada 2021. aastast kehtiv Saaremaa valla eri- ja perearstiteenuse toetuse maksmise kord, millest lähtudes antakse igal aastal välja üks 25 000 euro suurune toetus ja selle saab esimesena taotluse esitanud arst. Seni on vallaeelarvest toetuse saanud kolm Kuressaare Haiglasse tööle asunud eriarsti: 2021. aastal günekoloog Mall Varvas, 2022. aastal silmaarst Mariliis Putnik ja tänavu günekoloog Pilleriin Ilmjärv.

Saaremaa abivallavanem Liis Lepik ütles, et 2024. aasta vallaeelarves on arstide toetusfondiks kavandatud 40 000 eurot ehk varasemast 15 000 eurot rohkem. „Suurenenud toetussumma näitab, et soovime Saaremaal pöörata senisest veelgi rohkem tähelepanu arstiabi kättesaadavuse parandamisele ja spetsialistide puuduse leevendamisele," lisas Lepik. Tema sõnul on 2024. aastast võimalik toetust taotleda ka Saaremaale tööle asuvatel hambaravi eriarstidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles