MUHU UUDISSED Kõege änam igat sorti näputüöst

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis.
Irena Tarvis. Foto: Erakogu

Ikka terit neh. Voata kui sa ise oled mõne kohjaga nii käsist-jalust siotud, siis ep pane tähälegid, mõuksi muutusi ta juures oo pissitassa tuln. Ja kui siis ühepääva äkist avastad, siis oo neid nõuke unnikas, et ep jõva äe imesta.

Ma riagi paergu Muhu pastoroadist ja Muhu Pärandikuolist. Neh, pirekse ma ole ikka juttu kua tein, et sial suab nüid Uisu Riina käe all rükipressiga vahest toimeta ja laupa tehti jälle jõulukoaerta. Ja nädalipäävad varatsemini olli lindude vahtimise päe. Ja oktoobri alguses olli sial sie “Atlandi ookeani” laulude laulmine. Nõnna et maja oo väos ühtejuoni ja varsi ete põle ool ega oobil vahet.

Tasub tihemini sial palgeroamatus pärandikuoli lehte külasta. Siis sialt suab jälle aimdust, mõukste uute asidega jälle algust tihasse.

Kadrnapäe näituseks oo pastoroatis makramee tüötuba. Tulle üks nõuke inimene kut Hedy Johanson ja oo lahkesti nõus muhulastele näitama, mesmuodi suab makramees tiha lambilühtrid.

Kellu ühestteistmest akkab õppepäe pihta ja raha küsitse 25 eurut. Selle raha iest suab tarkusele lisaks kõik materjaalid kua, mis taris lähäb. Iseomal tuleb seltsi võtta paljast kiarid ja mõedulint. Kis tahab viel midad üle täpsusta, siis oo paslik küsida meite kultuuriemanda Kätli kääst, numbri pial 5307 1949 või kirjuta kultuur@muhu.edu.ee. Sedakorda oo ta sie kõikse targem.

Ja mudud iga neljabe õhta kellu viiest oo Hellamoal näputüöõhtad kua. Et ikka sõuke pime aeg nobemini otsa suaks, siis inimesed aavad ennassid kampa kokku ja lastase kätel köia ja suudel kua. Ja koidisaini kuolitusi oo kua ikka vahest jälle kuulda. Laupa pääva olli Lõetsa Jüri-Jaanil, Margeti juures. Millal jälle, juu sie kuuleb-näeb. Nõnna et näputüö tegemise võemalusi oo küll ning viel.

Kadrnapäävast juba juttu olli. Riede liikuvad äkist jälle kadrianed. Neh, et mardisante olli ühna mitu kampad, siis ma küll usu, et neid kadrianesid kua ikka liigub. Pange aga vaim valmis. Ja vekid ja makid kua.

Jäeb üle mudud luota, et lambad oo ikka Muhus kõik niidetud. Tuleva nädali oo andressepäe. Ja ennevanasti arvati, et kui enne seda jähid lambad niitmata, siis naad magasid villa omale pääle kindi. Ja nad es kasva kua änam mitte. Kus selle kahu ots? Kui mõjalt ilmast änam toedust võtta põle, siis Muhus lambaliha ometiks ehk jägub.

Neh, et olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles