JUHTKIRI Ostad kesklinna korteri, müü auto maha!

Saarte Hääl
Copy
PARKIVAD AUTOD
PARKIVAD AUTOD Foto: www.freepik.com

Juba mõnda aega on kestnud arutelud Rohu tänavale kahe uue kortermaja ehitamisega tõenäoliselt tekkiva parkimissegaduse üle. Kuigi ehitusluba ei ole arendajale veel antud, leiavad naabruses tegutsevad ärid ja lasteaed, et niigi parkimiskohtade puuduses vaevlevat Rohu tänavat ootab parkimiskaos. Põhjus: parkimiskohti on kortermajade krundile planeeritud liiga vähe.

Nii arendaja kui ka vallavalitsus on aga seisukohal, et Kuressaare kesklinna elama asudes ei oleks inimestel üldse autosid tarvis ning parklaid ei tohikski juurde ehitada – on ju eesmärk Kuressaares autode arvu vähendada. Paraku ei pruugi kesklinnas elava inimese käigud piirduda ainult kesklinnaga ning kuna bussiga kõikjale ja/või igal ajal ei pääse, on loogiline, et enamasti on peres vähemalt üks auto.

Arendaja ja vallavalitsus leiavad, et kes siiski soovivad korraga omada nii kesklinna korterit kui ka autot, saaksid edukalt kasutada Torni tänava parklat, kus päevasel ajal pargivad oma sõidukeid ametikoolis õppijad. Kahjuks ei pruugi see olla hea lahendus, kuna osa ametikooli õppest leiab aset väljaspool ametlikku tööaega, mil täiskasvanud õppurid samuti parkimisruumi vajavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles