1. detsembrist saab järgmiseks aastaks esitada kalastuskaardi taotlusi

Saarte Hääl
Copy
Kalur meres.
Kalur meres. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Alates reedest, 1. detsembrist on võimalik soetada veebilehel kalaluba.ee kalastuskaarte 2024. aastaks. Kõige kiirem ja lihtsam viis ongi taotleda kalastuskaarti internetist. Lisaks saab saata Keskkonnaametile taotluse digiallkirjastatuna meilile info@keskkonnaamet.ee , posti teel või ise kontorisse kohale tulla.

Keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko sõnul peab edukas harrastuskalastaja enne kalastuskaardi taotlemist veenduma, et esitatud on kohustuslik püügiaruanne eelneva perioodi eest ja olema teadlik muutunud püügipiirangutest. „Kõige kiiremini saavad kalastuskaardid otsa Võrtsjärvel ja väikejärvedel, merele jätkub neid pikemaks ajaks. Alates ajast, mil nakkevõrkude lubade kehtivus läks kuuajaliselt üle 7 päevaseks, jagub neid ka palju rohkematele püüdjatele, “ selgitas Rakko.

Püügivõimaluste piiramiseks on kehtestatud väljastatavate lubade piirarv, mille eesmärk on tagada kalavarude jätkusuutlikkus, kalavarude loomulik taastootmine ja püügi väiksem negatiivne mõju. 2024. aastaks kehtestatakse piirarvud järgmiselt: 1% kalastuskaarte antakse otse Keskkonnaametile esitatud taotluste ja 99% elektroonilise kanali kaudu esitatud taotluste alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles