AUGUGA MAJA LUGU JÄTKUB Omanik soovib räämas ärimaja müüa ebarealistliku hinnaga

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
Tallinna 25 ehk "auguga maja"
Tallinna 25 ehk "auguga maja" Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Jätkuvalt Kuressaare linna sissesõiduvaadet risustav nukras seisus Tallinna 25 ärihoone ei leia vaatamata kinnisvarabüroo püüdlustele kuidagi uut omanikku. Põhjuseks ilmselt liiga kõrge hind ja muinsuskaitsepiirangud hoone korrastamisel. Saaremaa vallavalitsusel omanikuga seni ühendust saada pole õnnestunud.

LVM Kinnisvara Kuressaare OÜ juhatuse liige ja maakler Leie Kõiv tõdes, et Tallinna tn 25 müük ei edene ning huvilisi otseselt ei ole. Kõiv on nõus, et hind on kõrge, ja ta on ka omanikku teavitanud, et sarnase hinnaga osteti üle tee asuv hoone, mis on korras ega vaja suuri investeeringuid. "Sellele infole ei vastanud ta midagi, aga kui see on omaniku soov müüa oma vara selle hinnaga, siis nii on," ütles Kõiv. 273,8 m² äripinnaga kinnistu on hetkel müügis 320 000 euroga.

Kuna hoonel on ka muisuskaitsepiirangud, on maakler pidanud sidet ka muinsuskaitseametiga. Oma kirjas märkis Kõiv, et Tallinna 25 omanik on vanaproua Saksamaalt, kes ei hakka siin midagi korrastama ega renoveerima. "Tegemist on ka meedias palju tähelepanu püüdnud hoonega, mis aina laguneb ja mille välisilme Kuressaare sissesõidul avanevat vaadet rikub. Hoone müügiga tegeleb selleks volitusi omav isik, vanaproua poeg."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles