TEEME KOOS HEAD Bussijuhi sõbralik märkus helkurita noormehele innustas algatama helkurikampaaniat

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Alles hiljuti ehiti ka helkuripuu
Alles hiljuti ehiti ka helkuripuu Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eile hommikul bussiga tööle sõites, koges Kuressaare Hambapoliikliiniku juhataja Triinu Putnik midagi nii imelist, mis sundis teda üleskutset tegema.

Ta kirjeldas sotsiaalmeedias tehtud üleskutses, et bussijuht peatus bussipeatuses ja võttis peale noormehe, kellel ei olnud helkurit. "See, kuidas ta nii rahulikul ja sõbralikul häälel ütles noormehele: ”Ole hea ja muretse palun järgmiseks korraks endale ka helkur” liigutas mind südame põhjani. Olen varemgi kuulnud, kui bussijuhid on lastega “riielnud”, miks neil helkurit ei ole, aga tänase bussijuhi sõnum/hääl liigutas mind kuidagi eriti."

Tänu sellele toredale bussijuhile kutsub Putnik kõiki üles liituma heategevusliku helkurikogumise kampaaniaga. "Teeme üheskoos maailma veidi helgemaks ja turvalisemaks paigaks."

"Alustame lihtsast," märgib ta: "Korjame helkureid, et jagada neid bussijuhtidele. Hommikul helistasin ka Go Bus ja küsisin, kas nad oleksid sellega nõus ja vastuseks oli väga rõõmus jah!"

Kuidas saad sina kaasa aidata?

Otsi üles kodus, kontoris või autokindalaekast üleliigsed helkurid. Tee sõpradega koostööd ja koguge neid kokku rohkem.

"Too palun kogutud helkurid Kuressaare Hambapolikliinikusse (alates esmaspäevast), vastava sildiga kast asub esimesel korrusel, trepi kõrval. Helkureid kogume kuni 15.01.2024, et need siis jõuaksid edasi GOBusi ning sealt edasi juba bussidesse," juhendas Putnik.

Miks see oluline on?

"Lapsed, jalakäijad ja kõik tee ääres liikujad vajavad helkureid, et olla pimedal ajal paremini nähtavad ja tagada turvaline liiklemine. Iga helkur loeb ja võib olla kellelegi elupäästev!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles