KAUPO LÄÄNERAND Et veekriisid jääks 2023. aastasse

Kaupo Läänerand
, kliimaministeeriumi merenduse ja veekeskkonna asekantsler
Copy
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi merenduse ja veekeskkonna asekantsler Kaupo Läänerand. FOTO: riigikantselei
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi merenduse ja veekeskkonna asekantsler Kaupo Läänerand. FOTO: riigikantselei Foto: Riigikantselei

"Lõppeva aasta üks märksõnu on olnud joogiveekriisid. Joomiskõlbmatu või koguni haigusetekitajatega veega on tulnud tänavu rinda pista mitmel pool Eestis. Et mitte jääda ootama analoogseid järgmisi juhtumeid teistes Eesti külades ja linnades, soovib riik seada selgemad reeglid majapidamiste reovee kogumisele," kirjutab kliimaministeeriumi merenduse ja veekeskkonna asekantsler Kaupo Läänerand.

Kui majapidamise reovett ei koguta nõuetekohaselt, on see ohuks põhjaveele. Praegu riigil ja kohalikel omavalitsustel päris täit ülevaadet pole, kas majapidamiste reovett kogutakse kõikjal nõuetekohaselt ning kas see jõuab reoveepuhastitesse, seepärast tuleb kinnistute omanikel hakata edaspidi oma kohtkäitlussüsteeme registris registreerima. Registriandmed annavad kohalikele omavalitsustele võimaluse hakata kohtkäitlust korraldama õigetele andmetele tuginedes. Praegu on ehitusregistris kirjas vaid info selle kohta, kas kinnistu on liitunud ühiskanalisatsiooniga või kasutab lokaalset süsteemi, süsteemi enda kohta info aga puudub.

Kindlustunne, et ka naaber ei riku minu kaevuvett

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles