SUUR MAA, SUURED ASJAD Ärme lase negatiivsusel võimust võtta

Neeme Korv
, Äripäeva ajakirjanik
Copy
NEEME KORV
NEEME KORV Foto: Erakogu

"Jõuluootus on paremgi kui jõulud ise," armastab mu lähedane inimene öelda. Kui kogu aastalõpu rutt ei käiks teatud meeldiva ootuse foonil, oleks seda vahest raske taluda. Mis see meeldiv siis olema saab? Kuidas kellelegi. Võib-olla jõululaupäeva pidulaud, meeldiv seltskond, kirik, kontsert, vaikne küünlatule valgel omaette olemine. Igal juhul on ootuses optimismi, mida me elus vajame nagu värsket õhku.

Kalendriaasta lõpus iseenesest pole justkui midagi erilist, isegi nädalad jooksevad endistviisi, kui pühad langevad nädalavahetusele. Ometi on kõiksugu tormamist tavapärasest enam. Inimeses on küllap ka alateadlik soov teatud kokkuvõtteid teha ja asjad ära lõpetada.

Aasta lõpus tundub mõnikord ööpäev venivat 25-tunniseks. Ettevõtted-asutused korraldavad töötajatele pidusid. Millegipärast meenuvad just nüüd sõbrad, keda pole ammu näinud. Lastel algab koolivaheaeg ja tihtipeale toob see vanematele kaasa vajaduse nende liikumisi-tegemisi korraldada. Kõigele lisaks loetakse aasta lõpus veel ka raha. Ja mitte ainult selles mõttes, milliseid väljaminekuid tuleb teha kinkide ostmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles