Pühad toovad talvisema ilma

Saarte Hääl
Copy
Lumi ja tuisk Saaremaal. Foto on illustreeriv
Lumi ja tuisk Saaremaal. Foto on illustreeriv Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui esmaspäeval, esimesel jõulupühal, jäävad päevased õhutemperatuurid veel nulli ümbrusse ja madalrõhkkond toob tuisku, läheb ilm päev-päevalt külmemaks ning teisipäeval-kolmapäeval valitsevad juba valdavalt külmakraadid.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lund. Pärast keskööd saartelt alates pilvisus tiheneb, saartele jõuab lumesadu ja laieneb üle maa kirde suunas. Hakkab tuiskama, saartel sajab ka lörtsi. Tuul pöördub saartelt alates kagusse ja itta 4–9, puhanguti 13 m/s. Lääne-Eesti saartel ja rannikul tugevneb tuul 7–14, puhanguti kuni 20 m/s.

Hommikul pöördub tuul saartel ka edelasse ja läände ning nõrgeneb veidi. Külma on 2–8, rannikul tuleb kohati null kraadi. Esmaspäeva päeval on pilves ilm. Sajab lund ja tuiskab, saartel ja mandri lõunaservas tuleb ka lörtsi ja vihma ja on jäidet. Õhtul sadu hõreneb ja pilvkattes on selgimisi. Puhub ida- ja kagutuul 5–12, saartel ja läänerannikul ka edela- ja läänetuul 7–14, puhanguti kuni 20 m/s. Pärastlõunal pöördub tuul saartelt alates põhja ja loodesse ning nõrgeneb järk-järgult. Õhutemperatuur jääb -3 ja +3 kraadi vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles