JUHTKIRI Et noored üksnes ei läheks...

Saarte Hääl
Copy
Egert Andrejev
Egert Andrejev Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa on koht, kust noored pigem lahkuvad kui jäävad. On ju võimalused kõrgharidust omandada siin ahtamad kui mandril või koguni välismaal. Neid, kes (tagasi) tulevad, on paraku vähem kui neid, kes lähevad.

Eks see kajastu ka meie vananevas elanikkonnas ja tööjõupuuduses. Sest jah – meil on küll töö-, aga ka tööjõupuudus. Ehkki saarel napib spetsialiste nii mõnelgi alal, siiapoole suurt merd nad tormi ei jookse.

Võtkem näiteks Kuressaare haigla. Sellest, et meie haigla otsib osa erialade meedikuid juba aastaid, on Saarte Hääl kirjutanud korduvalt. Noori spetsialiste Saaremaale (tagasi) meelitada on aga üsna keeruline. Tuleb ju meie haiglal konkureerida mandri raviasutustega.

Paljude noorte silmis on mandril suurtes keskustes pakutavad võimalused tunduvalt avaramad kui siinpool Suurt väina. Ja isegi, kui tahta Saaremaal end sisse seada, siis eluaset on siin üsna keeruline leida.

Tänases lehes kirjutame sellest, kuidas Saare Kalur on juba aastaid andnud välja stipendiumi, et toetada ja tunnustada Saare maakonnast pärit hästi edasijõudvaid üliõpilasi. Ehitusfirma BauEst OÜ otsustas aga toetada Kuressaare haigla toetusfondi, et aidata fondil uutele eriarstidele lähtetoetust maksta.

Nende asutuste ja ettevõtete panus, kes otsustavad midagi ette võtta selle nimel, et tublisid noori tunnustada ja/või neid Saaremaale tulema innustada, on väga palju väärt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles