JUHTKIRI "Selle asemel, et kiruda, miks mitte püüda talveilmad endale meeldivaks teha."

Saarte Hääl
Copy
Talvepäev Kuressaares.
Talvepäev Kuressaares. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tali on tagasi. Ja seekord selline, nagu üks korralik talv olema peab – pakase ja paksu lumevaibaga.

Jah, külmunud torud on paras probleem, kodu soojana hoida kulukas ning lund lükata mõnegi arvates tüütu ja väsitav töö, aga polevat halba ilma heata. Õues avaneb justkui talvemuinasjutt – puhas valge lumi katab maad ja puid-põõsaid.

Selle asemel, et kiruda, miks mitte püüda need talveilmad endale meeldivaks teha. Sest seda külma ja lumist aega ei pruugi jätkuda kuigi kauaks.

Öeldakse, et pole halba ilma, vaid on valed riided. Seega – kohe saabuv nädalavahetus on just õige aeg soe talvejope selga ja vatipüksid jalga tõmmata ning talve nautima minna. Kui mitte nüüd, millal siis veel on õige aeg suusatada, kelgumäel liugu lasta ning jääl uisutiire teha?

Karujärv on juba uisutamiskõlbulik ning päästeameti kaardilt leiab nii mõnegi Saaremaa siseveekogu, kus jää paksuseks on mõõdetud juba rohkem kui kümme sentimeetrit ning jääleminek ohutu.

Kas teate, milline näeb välja talvine puisniit? Kui ei tea, vahest tasub minna homme seda tutvustavale retkele Loode tammikus. Silmailu jagub kuhjaga ja teadmisi saab retkel osaleja juurde ka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles