Juhtkiri Suuremat töötasu tahaksid kõik!

Saarte Hääl
Copy
Haridustöötajate tähtajatu streik algab 22. jaanuaril.
Haridustöötajate tähtajatu streik algab 22. jaanuaril. Foto: Sander Ilvest

Järgmisel nädalal toimuv õpetajate streik toob endaga kaasa sisuliselt kõigi maakonna koolide uste suletuks jäämise. Aga lastel ei ole koolivaheaeg. Kodus tuleb õppida terve nädal ja püsida järje peal. Nagu koroona ajal.

Lapsevanemad hoiavad peast kinni, otsides lahendusi. Suur on ebaõigluse tunne, sest lapsevanemaist ju õpetajate palganumber ei sõltu. Veelgi enam, enamike õpetajate palk on oluliselt suurem kui lapsevanematel endil, ületades maakonna keskmist sissetulekut. Siiski pole see piisav, et noored õpetajaks saada tahaksid ja suuresti selle toetuseks, et õpetajaamet oleks noortele atraktiivsem, õpetajad ka streigivad. Kas sada või kakssada eurot suurem palganumber õpetajaameti populaaremaks ka muudab, on teadmata.

Suuremat töötasu tahaksid kõik. Ka päästjad, politseinikud, poemüüjad jne. Mis saaks, kui nädal aega oleksid poed kinni, tulekahjusid keegi ei kustutaks ja tänavatel korda ei peetaks?

Puhkeks kaos. Samamoodi on paljude perede jaoks kaos ka see, kui keset nädalat on lasteaed suletud ning last pole kuhugi panna. Vanemal tuleb võtta vaba päev. See omakorda tekitab kaose töökohtades, kus puuduvate inimeste töö jääb tegemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles