JUHTKIRI Streik tulevaste õpetajate nimel

Saarte Hääl
Copy
Tahvel, matemaatika, õppeklass, Valga põhikool, kriit
Tahvel, matemaatika, õppeklass, Valga põhikool, kriit Foto: Arvo Meeks

Teisipäeva õhtuks oli üleriigiline õpetajate streik lõppenud ja kolmapäeva hommikul algas koolides tavapärane õppetöö. Õpetajad said palgatõusuks kamba peale 5,7 miljonit eurot juurde ja lootuse, et õpetajaametit väärtustatakse tulevikus rohkem.

Selleks algavad juba veebruari teises pooles läbirääkimised, et kokku leppida, mil moel tuleb õpetaja karjäärimudel ja töötingimused ümber kujundada nii, et noored tahaksid minna õpetajaks õppima ja hiljem ka koolis töötada.

Ka Saaremaa õpetajate jaoks oli suurim mure just noorte kolleegide pealekasvu nappus ja hirm hariduse tuleviku pärast, mitte niivõrd palganumber. Suur osa õpetajaid lõpetas streigi juba enne ametlikku otsust, viimastelgi oli hinges kibe, et lastele õppetükid selgeks tegemata. Siiski oli ka neid, kes tundsid end nörritatuna valitsuse otsusest anda õpetajale kuupalga lisa 17 eurot, mis seitset streigipäeva arvesse võttes kuidagi kasumlik ei ole.

Kui suuri kaotusi selle seitsme tööpäeva jooksul kandsid aga koolilaste pered, kes pidid lapsi keset tööpäeva sõidutama üksikult toimuvatesse tundidesse või trennidesse ning pärast rasket tööpäeva lastele matemaatika, inglise keele või keemia uusi peatükke selgeks tegema, ei tea keegi. Tore, et õpetajad on tagasi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles