Pane tähele! Erakordne libedus häirib bussi- ja lennuliiklust

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Uuendatud 13. veebruar 2024, 10:21
Copy
Jäine tee. Pilt on illusteeriv.
Jäine tee. Pilt on illusteeriv. Foto: Marko Saarm

Erakordselt libedate teeolude tõttu on täna Saaremaal bussiliiklus häiritud ja paljud väljumised võivad ära jääda. Ka hommikune pealinna lend on Saaremaa vallavalitsuse teatel tühistatud.

Saaremaa vald annab teada, et seoses jäävihma ja suure libedusega sõidavad koolibussid ja maakonnaliinid vabagraafikus ning võib tulla hilinemisi.

Vallavalitsusele teadaolevalt ei sõitnud koolibuss Valjala, Aste ja Kärla kooli ning Saaremaa Toetava Hariduse Keskuse Kallemäe koolimajja. Samuti oli probleeme Lümandas Viidumäe kandis.

Haridus- ja noorsootööosakonna juhataja Kaire Kiil on maakoolide direktoritega rääkinud ja saanud teada, et koolid jagavad bussinfot lapsevanematele oma infokanalite vahendusel.

Transpordiameti teatel on teisipäeval jäävihma ja libeduse tõttu keerulised teeolud peaaegu kõikjal üle Eesti.

Transpordiamet soovitab inimestel võimalusel täna liiklusesse mitte minna. Kui siiski liiklemist edasi lükata pole võimalik, tuleb kindlasti sihtkohta jõudmiseks varuda tavapärasest rohkem aega, valida turvaline sõidukiirus, hoiduda ohtlikest manöövritest ning arvestada kaasliiklejatega.

Rasked ilmaolud kehtivad teisipäeval vähemalt kuni kella 18-ni. Rasketest ilmaoludest tingitud eriline hoolderežiim tähendab, et teehooldajatel kulub hooldetöödeks rohkem aega kui tavaoludes.

Kõrvalmaanteed ning väiksema liiklussagedusega teed on kohati muutunud ülilibedaks ja raskesti läbitavaks. Transpordiamet tuletab meelde, et keeruliste ilmaolude korral tuleb sõidukijuhil olla äärmiselt ettevaatlik ja valida teeoludele vastav sõidustiil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles