Ivo Linna Eesti Laulust "Seekordse Eesti Laulu finaali jõudnud 10 loo hulgas jättis mulle hea mulje..."

Ivo Linna
Copy
Ivo Linna.
Ivo Linna. Foto: Elmo Riig

"Olin rõõmus, et seekordse Eesti laulukonkursi võitis just 5miinuse ja Puuluubi lugu, sest see esindab liini, mis võiks Eurovisioonil läbi lüüa – vaimukalt tehtud etnopoppi," ütles 1996. aastal Eurovisioonil Eestit esindanud ja Eesti Laulu finaalis osalenud muusik Ivo Linna Kadi raadio "Keskpäeva" saates.

Eurovisioonil käinuna on kõige mõnusam ikka ja jälle võrrelda seda tohutut muutust, mis on Eurovisiooni "põllul" selle ajaga toimunud. See, mis praegu Eurovisioonil – ja ka Eesti Laulul – toimub, on väga erinev sellest, mis oli omal ajal. Kui selle mätta otsast rääkida hakata, siis ootasin – ja olen igal aastal oodanud – mõnd sellist laulu, mis mind puudutab. Iga inimest puudutavad laulud eri moodi. Noortele meeldib üks, vanematele teine muusika.

See, mis praegu muusikas toimub, on juba mitmeid aegu keskendunud välisele küljele: rohkem mürtsu, pauku, valgusefekte, rääkimata kostüümidest, mille väljanägemine ulatub ühest seinast teise. Tundub, et just väline külg on kuidagi kõige tähtsam ja muusikaline plaan tuleb alles teises järjekorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles