Madis Kallas tahab anda KOV-idele suurema otsustusõiguse maamaksu määramisel

BNS
Copy
Regionaalminister Madis Kallas.
Regionaalminister Madis Kallas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Regionaalminister Madis Kallas saatis Eesti Linnade ja Valdade Liidule, ministeeriumitele ning riigiasutustele kooskõlastuseks eelnõu, millega soovitakse muuta alates 2025. ja 2026. aastast maamaksu määramise põhimõtteid. Eesmärk on suurendada kohalike omavalitsuste (KOV) finantsautonoomiat ning anda neile laiem otsustusõigus oma territooriumi maamaksu suuruse üle.

"Meie jaoks on oluline aidata hoida elu igas Eesti paigas ning tagada tänu kohaliku omavalitsuse piisavale rahastusele sealsetele elanikele inimväärne elukeskkond, -tingimused ja teenused. Meie riik ja tulevik on täpselt nii tugevad, kui on seda meie omavalitsused. Endise omavalitsusjuhina pean oluliseks, et linnad ja vallad saaksid rohkem otsustusõigust oma territooriumil toimuva üle," kommenteeris regionaalminister Madis Kallas.

Eelnõuga nähakse võimalust kohalikul omavalitsusel ise otsustada maamaksu suuruse üle. Maamaks suureneks vaid juhul, kui konkreetse linna või valla volikogu seda otsustaks, lähtudes kohalikest vajadustest, eesmärkidest ja kokkulepetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles