Kuressaares kohtusid eestkostjad ja ametnikud

Saarte Hääl
Copy
Ervin Raudsik
Ervin Raudsik Foto: Pärnu maakohus

Sel nädalal korraldasid Pärnu Maakohtu eestkoste järelevalve osakond koostöös Saaremaa valla ja Eesti Sotsiaaltöö Assotsiatsiooni Saaremaa piirkonnaga Kuressaares füüsilistest isikutest eestkostjatele infopäeva.

Infopäeval astusid üles Saaremaa valla eestkostespetsialist Ervin Raudsik, Pärnu Maakohtu kohtunik ja eestkoste järelevalve osakonna juhataja Anu Talu ja osakonna peaspetsialist Merje Kuusksalu.

Kohtumisel käsitleti eestkoste seadmise protsessi, kohaliku omavalitsuse pakutavat tuge selles ja kohtu järelevalve menetlust. Tutvustati uut eestkostjatele suunatud veebilehte „Eestkostja teejuht“, kuhu on koondatud kokku vajalik ja usaldusväärne info eestkostjale oma ülesannete täitmiseks.

Praktiliste näidetena vaadati koos, milliseid dokumente esitada kohtule koos eestkoste seadmise avaldusega ning kuidas käib eestkostja aruande täitmine. Viimase juurde selgitas järelevalve peaspetsialist, mis on oluline aruandes välja tuua ning kuidas aruande esitamine toetab eestkostja ülesannete täitmist.

Kogu infopäeva kestel vastati jooksvalt tekkinud küsimustele, päeva lõpus said eestkostjad oma küsimused esitada ka otse korraldajatele. Üritusel osales kohapeal 57 ja veebi vahendusel 16 eestkostjat. Korraldajad on tänulikud kõigile osalejatele!

Tagasiside infopäevale oli positiivne, kiideti ürituse informatiivsust ja seda, et küsimustele saadi sisulisi vastuseid.

Eestkoste järelevalve osakond tõdes kohtumise järgselt, et samalaadseid infopäevi vajaksid ka teised Eesti piirkondade eestkostjad, et pakkuda neile vajalikku tuge ja teavet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles