MARK MURU Kellele sa puhumisreidist teatades head teed? (1)

Mark Muru
, ettevõtja
Copy
Puhumisreid Muhus
Puhumisreid Muhus Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

""Kuressaares puhumine autobaasi juures…." , "Nasva sissesõidul saab kainust kontrollida…", "Lümandas puhumine poe ees…." Need teated on näited sotsiaalmeedia ajastu võludest ja valudest. "Viimase ööpäevaga kõrvaldati juhtimisest 95 alkoholi või narkootikumide tarvitamistunnustega juhti" on aga tavaline liiklusülevaate alguslause Delfis," kirjutab ettevõtja Mark Muru.

11. oktoober 2012. Pime ja vesine õhtu. Sõidan pool aastat vana autoga Tallinna, et varahommikuse lennuga Rootsi jõuda. Läänemaal Ristil satun mingi Haapsalu poolt tulnud Honda taha. Sõidame umbes kümne auto pikkuses vooris. Kiirus kõigub ja vedrutab kogu seltskonnal 85 ja 92 vahel, aga otsustan, et jään ikkagi sinna Honda taha. Kulgeme ja mõtlen omi mõtteid. Turba, Riisipere, Laitse... Hakkame Keila ristile lähenema, kui märkan läbi Honda akende mingi auto esitulesid. See auto ei saa ometi ju seal olla! Mingi hull teeb napikat möödasõitu? Aga ei, tuled ei kao oma suunavööndisse.

Pidurdan, ees käib pauk nagu filmis. Kõrge auru ja suitsupilv paiskub õhku, autode juppe lendab. Minu aju hakkab kiire kaadrisagedusega tööle. Saan auto peaaegu pidama samal ajal, kui tajun mulle vastu lendava Honda trajektoori. Võtan pisut vasakule aga sealt tuleb täiesti segamini sõidetud esiotsaga auto vastu. Honda lendab mu auto paremat esitiiba pisut kriimustades paremalt mööda, üle kraavi ja jääb metsa alla pidama.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles