MAAILM Venemaal käib teine sõda veel

Copy
RASKE ÕPPUSTEL, KERGE LAHINGUS?  Vasakult kindral Valeri Gerassimov, riigipea Vladimir Putin ja minister Sergei Šoigu 2019. aastal strateegilistel õppustel “Tsentr-2019”.
RASKE ÕPPUSTEL, KERGE LAHINGUS? Vasakult kindral Valeri Gerassimov, riigipea Vladimir Putin ja minister Sergei Šoigu 2019. aastal strateegilistel õppustel “Tsentr-2019”. Foto: Vikipeedia

Viimase kuu jooksul on kinni peetud vähemalt viis Venemaa kaitseministeeriumi kõrget töötajat ning ametikohalt on tagandatud veel mitu inimest, sealhulgas kaitseminister Sergei Šoigu.

Seda hoolimata rahvale kõige kõrgemalt poolt väidetust, et kaitse- (Venemaal siis küll pigem ründe-) jõududes mingit puhastuskampaaniat ei toimu.

Märkimisväärseid ressursse kontrollivate klannide prominentsed esindajad pole veel rünnaku alla sattunud – see oli midagi mitteametliku võimuvertikaali-sisese kokkuleppe taolist. Nüüd näitab Timur Ivanovi vahistamine, et mitte kõik ei ole valmis seda kokkulepet enam jätkama. Kaitseministri asetäitja Ivanovi vahistamine sõja haripunktis on kõige märgatavam tõend mängureeglite ümberkirjutamisest.

Tagasi üles